Иванка Тошева е една от емблематичните личности на Асеновград- учител, директор, общественик, личност,възвишена и земна, излъчваща  светлина, магнетичност, респект, духовност…., незабравима от своите ученици и съвременици.

На нея, на обичаната и незабравима Иванка Тошева,  посветиха настоящата вечер организаторите- Владимир Захманов, Никола Тодоров, Иван Желязков, Сия Диева и  Щоно Щонов.

По повод възпоменателната вечер беше уредена и фотоизложба, проследяваща моменти от житейския и професионален път на Почетният гражданин на Асеновград за 1997 година Иванка Тошева.

Показателен факт за незабравата на Иванка Тошева беше препълненото с хора фоайе на Градската библиотека „Паисий Хилендарски”. Сред присъстващите бяха и дъщерите на Тошева- Илза и Христина.

По време на събитието свои спомени за Иванка Тошева  споделиха д-р Никола Тодоров, Виолета Ковачева, Щоно Щонов, Елена Славкова, Мара Симова и др.

На присъстващите беше представена и мултимедия с биографични данни за любимата учителка.

По повод организираното възпоменателно събитие Инициативният комитет беше поздравен с писмо- обръщение от кмета на Община Асеновград д-р Христо Грудев и с писмо от зам. Министъра на културата Амелия Гешева.

Беше прочетено стихотворението на Иванка Тошева „На учениците ми”, беше изпълнена и любимата й песен „Сладуно моме”.

С многолюдното множество от хора част от записките на своята баба споделиха внуците на Иванка Тошева Преслава и Иван.

Присъстващите бяха поздравени с изпълнения на талантливата пианистка Виктория Петкова и деца от музикалната школа на Веселина Пашалиева.