Златен и сребърен медал завоюваха възпитаниците на Ина Паришева от вокалния клас към асеновградското НЧ „Родолюбие“ на Националния фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен. Фестивалът се проведе в Панагюрище и в него се включиха около 150 деца. Изпълнителите от НЧ „Родолюбие“ участваха в патриотичния конкурс, носещ същото име – „Родолюбие“, но не съвпадението в имената е причината младите певици от Асеновград да се завърнат с медали. Те представят отлично своите изпълнения и въпреки голямата конкуренция, печелят няколко приза. Тези, които не успяха да спечелят медал, получиха грамоти за участие.

На Девора Чолакова е присъден златен медал при индивидуалните изпълнения за една от най-красивите български песни „Кой уши байрака“. Девора печели още един медал, този път сребърен, в дует с Ваня Голубятникова.

Концертът, който се проведе точно на Цветница, т.е. тази неделя, 28-ми април, е част от Великденската програма на Община Асеновград, но той бе организиран главно от асеновградското читалище „Родолюбие“. По време на него вокалният клас към читалището изпълни част от песните, с които се представиха децата на патриотичния конкурс.

Междувременно с грамота за достойно представяне и подаръци се завърнаха от Фестивала на танцовото изкуство „Българско хоро“ възпитаниците на Аделина Кърчева от Детски фолклорен танцов състав при НЧ „Родолюбие“. Фестивалът се проведе на 20-ти април в с. Войводиново.