Site icon Телевизия ТВ САТ КОМ

Връчиха призовете за доброволческа инициатива „Донка Пашкова“ в Асеновград

С грамоти бяха удостоени 24 номинации, сред които БЧК, Общински младежки съвет, детските градини-„Пролет” и „Дружба”, СУ ”Св.св.Кирил и Методий”, Спортен клуб по кану-каяк, Станимашка фотографчийница, НЧ”Кирил и Методий”- Горни Воден, книжарница „Знайковците” и Емилия Калоферова, Анна Манолова, Кръстю и Дойка Апостолови, Ламбри Ламбрев, Елена Атанасова и Вилиа Изет, отец Щерю Аргиров, Иванка Янкова, Йордан Кожухаров и Йордан Илиев.

С приза „Рицар на добра воля” бяха удостоени Ирина Павлова – за кампанията „Дари усмивка с анимационен герой”, Гроздана Павлова и доброволци за доброволчески инициативи.

Бяха връчени и 4 приза „Донка Пашкова” – на Театрална работилница за мечти” за благотворителност, на Тенис-клуб –Асеновград- за изграждане на спортна база за тенис на корт, на Иван Чойков и сговорна дружина за параклиса „Св.Илия” и на Зехра Мустафа – за благотворителност.

Наградите бяха връчени от Георги Златев, Христо Коватлиев и Даниела Костова.

Годишните номинации за доброволчество „Донка Пашкова” се провеждат по инициатива на Градската библиотека „Паисий Хилендарски“, в партньорство с община Асеновград и Националния алианс за работа с доброволци (НАРД). Конкурсът се реализира по повод Световния ден на доброволеца – 5 декември.

Целта на този конкурс е да се покажат всички онези инициативи, които са се случили в  община Асеновград  с участието на  доброволци и по този начин да се стимулира доброволчеството , каза при откриването на събитието Милена Марковска, директор на Градската библиотека.

Представените в конкурса доброволчески инициативи са оценени от жури в състав : Христо Коватлиев- председател и трикратен носител на приза „Рицар на добра воля” и членове- Ели Шопова, Марин Маринов, Йорданка Митрева и Емилия Колева.

За всички приъстващи на церемонията по награждаване и за доброволците пяха Борис Кетев, Христина Беждремова и Мария-Стефани Чолакова.

Пълен запис на събитието очаквайте по ТВ САТ КОМ.

Exit mobile version