Site icon Телевизия ТВ САТ КОМ

Второ заседание на Националната кръгла маса

Утре в 305 зала на Община Асеновград ще се състои второто заседание на Националната кръгла маса за реална политика и ефективно решаване проблемите на етническата интеграция. Темата на срещата е „Здравеопазване, демографска и социална политика”.
Очаква се участие с доклади да вземат представители от Министерството на здравеопазването, Министерството на труда и социалната политика, Националната здравно осигурителна каса, от ресорните парламентарни комисии, Националното сдружение на общините, Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси.
Домакин на кръглата маса отново ще бъде нейният инициатор – кметът на община Асеновград д-р Емил Караиванов. В края на месец август се състоя първото заседание на тема „Образование и трудова заетост”, от което имаше предложения в дискутираната област, които имаха отношение към държавната политика относно етническата интеграция на малцинствата в България. Част от тях бяха свързани с нормативни промени, държавна подкрепа и изработване на нови механизми по посочените проблеми.

Exit mobile version