На 3-ти февруари асеновградският художник Димитър Ненкин навърши 60 години. Този юбилей беше повод да бъде споделен с асеновградчани чрез една прекрасна изложба от картини живопис, графики и икони, 17-та в творческия път на Ненкин.
Димитър Ненкин е самоук художник. Започва да твори в годините на демокрацията. Негово вдъхновение са природата, красивия Асеновград, семейството и най-вече внуците – Димитър и Веселина.
Да уважат юбилейната изложба на Димитър Ненкин в изложбената зала на НЧ ”Родолюбие” се събраха множество негови приятели и почитатели. Сред гостите на юбиляра бяха и кметът на община Асеновград д-р Емил Караиванов и зам.кмета инж.Мария Вълканова.
В своята 17-та изложба Митко отново показва, че той остава верен на своя самобитен талант, стил и градския пейзаж”, изтъкна при откриването на експозицията председателят на читалището Мариана Дафчева, а Роси Стойкова представи още една страна от талантите на Ненкин- поетичната, като прочете две негови стихотворения за есента и зимата.
За юбилейната си изложба творецът получи поздравителен адрес от Съюза на творците и поетичен поздрав от НЧ”Родолюбие”, а неговите приятели го изненадаха с торта и фойеверки.

Автор: Ирина Иванова