31-вото издание на конкурса за Най-добро домашно вино, организиран от Община Асеновград, се оказа изключително оспорвано. Показахме Ви как премина дегустацията на 22-те проби, класирали се за финала на конкурса, след 100 предоставени вина. След като дегустирането приключи, председателят на дегустационната комисия и зам.-ректор на Университета по хранителни технологии доц. д-р Христо Спасов заяви: „Конкурсът за най-добро домашно вино премина при оспорвана конкуренция, комисията на моменти беше сериозно затруднена“. Пробите са били с изключително високо качество, като това най-ясно е било изразено при червените вина, които са и традиционни за региона. В конкурса се включиха майстори-винари от Асеновград, Пловдив, Първомай, Мадан, Куклен, Перущица и селата Крумово, Червен, Тополово, Долнослав и Житница, сред тях има и 11 представителки на нежния пол.

На официална церемония тази вечер бяха връчени наградите на победителите. Ето ги и тях:

В категория „Червени вина на винари от асеновградска община“:

I място – Никола Райчев

II място – Никола Ангелов

III място – Стамен Стоянов

В категория „Червени вина на винари извън асеновградска община“:

I място – Костадин Павлов

II място – Йорданка Венинска

III място – Петко Чиликов

В категория „Бели вина“:

I място  – Тахир Рамадан

I място Розе – Георги Димитров

I място Пелин – Жана Стоянова

Най-млад финалист стана Любослав Ангелов, а най-възрастният отново бе Петко Чиликов. Наградата „Никола Македонски“ грабна Валентин Буцев с вино от традиционния за Асеновград сорт Мавруд.

Специален гост на церемонията бе народният изпълнител Николай Славеев. Той представи за първи път, именно в Асеновград, песните от новия си 14-ти албум.

Подробен материал от награждаването на победителите в 31-вия конкурс „Най-добро домашно вино“ в Асеновград очаквайте през следващата седмица по телевизия ТВ САТ КОМ.