Нещо, което на пръв поглед изглежда не особено важно – разписанията, разлепени на знаците на автобусните спирки в Асеновград, всъщност трябва да ориентира всички, чакащи градски автобус, след колко време той трябва да пристигне. Разбира се, част от хората, които пътуват редовно с рейсовете в града, са наясно с разписанията, но има и такива, които се налага да чакат на спирката, без да знаят дали въпросният автобус би трябвало да пристигне след 10, 15 или 20 минути.

Подобен е случаят с разписанията на много спирки в Асеновград. Но не липсват и такива, които са почти непокътнати, ако са на място, което не се огрява от слънцето през по-голямата част от деня. Проблем са и различните рекламни лепенки, които хората решават да залепят точно върху разписанието и дори да бъдат премахнати по-късно, част от тях остава.

Разбира се, част от хората споделят, че самото разписание не се спазва винаги, но това не означава, че трябва да липсва такова. От Община Асеновград заявиха, че се планира служители от транспорта в Асеновград да пътуват с автобусите и да заснемат точните разписания, както и автобусните маршрути, за да се изпишат часовете коректно. Едва тогава разписанията ще бъдат подменени.