За опасни, стърчащи кабели сигнализират граждани. Те твърдят, че след старта на ремонта на междублоковото пространство до блок „Снежанка“ районът е останал необезопасен. 

В края на миналата година стартираха ремонтните дейности при междублоковото пространство до известния в града блок „Снежанка“. От години се очаква това място да бъде облагородено и настоящият ремонт зарадва живеещите в близост. Но не за дълго – сега част от тях са притеснени, че мястото е необезопасено – след премахване на старите улични лампи са останали множество кабели, част които видимо оголени, има и дупки, които не са особено забележими, а оттук ежедневно преминават доста хора.

дупка, шахта
дупка, шахта

Част от запитаните от нас споделиха, че някои кабели едва ли са опасни, но за други не са съвсем сигурни, ако по тях продължава да тече ток.

Отправихме запитване към Община Асеновград относно тези опасения на асеновградчани, приложили сме и снимки, показващи потенциално опасните места. Към момента тук не се работи, очаква се ремонтните дейности да започнат през следващите месеци, а дали дотогава районът ще бъде обезопасен, тепърва ще разберем.