За поредна година асеновградското ОУ „Христо Ботев“ се включи в националното състезание Spelling Bee. Надпреварата е за ученици, обичащи английския език, умеещи да спелуват (да произнасят буква по буква) добре различни думи на чуждия език.

На 24-ти февруари, петък, гостувахме в ОУ „Христо Ботев“. Тук за поредна година се провежда училищният кръг на състезанието Spelling Bee. Миналата година в надпреварата участваха само по-малки възпитаници на асеновградското школо, поради което те се включиха единствено в Spelling Bee Junior. Тази година се състезават и по-големите, които демонстрираха пред нашата камера познания по английски език на високо ниво. Този път в училището имаше и специален гост, който бе в ролята на диктор – Валя Завялова, програмен директор на фондация Корпус за образование и развитие.

След по-големите, в състезанието, но вече в Spelling Bee Junior, се включиха и по-малките любители на английския език от асеновградското училище. Малко по-късно стана ясно, че учебното заведение може да се похвали с четирима свои представители, които ще продължат участието си в регионалното състезание в Пловдив. То трябва да се проведе към края на месец март. При Spelling Bee училищният шампион е Ивайла Генчина от VI „А“ клас, на второ място е Виктория Деведжиева от V“В“ клас. При Spelling Bee Junior победителят е Кристиан Милев от VI“Б“ клас, а на второ място остана Таня Иванова от IV“А“ клас.