Снощи се проведе VII-мия благотворителен младежки бал под егидата на кмета на община Асеновград д-р Емил Караиванов, който събира на едно място обществено ангажираните младежи от града. Тази година той бе под надслов „Бяла Коледа” като символ на добротата и светлия дух на хората, заради което голяма част от присъстващите бяха в бял дрескод.
Присъстваха представители на Общински младежки съвет, неправителствени организации, занимаващи се с младежки дейности и спорт и членове на училищните съвети към асеновградските училища.
„Радвам се, че този бал просъществува вече 7 години и се утвърди като едно традиционно събитие в навечерието на коледните и новогодишни празници. Защото то носи послание за добротворчество и подкрепа, тъй като от самото си стартиране на идеята за младежки бал, бе той да е благотворителен. Носи и вашата положителна енергия на едни млади хора с отворени сърца и умове.”- каза при откриването на вечерта кметът на общината д-р Емил Караиванов. Тази година благотворителната инициатива бе за 4-годишната Ева Чолакова.
По време на бала бе представен новият председател на Общински младежки съвет Петя Стефанова-ученичка от СУ „Св. княз Борис I”. Тя благодари на членовете на съвета за оказаното доверие и с пожелание заедно да осъществят много добри инициативи през следващата година.
Всички присъстващи се събраха за обща снимка с пожелание за здраве и успехи през 2019-та година.