След като през летните месеци миналата година почистването на растителността на Асеновградско шосе се забави дотолкова, че видимостта за шофьорите, пътуващи по трасето бе силно ограничена, още в края на месец май тази година отправихме запитване към Агенция „Пътна инфраструктура“  -планират ли се скоро дейности по отстраняване на избуялата растителност на пътя между Пловдив и Асеновград. Малко по-късно от пътната агенция ни отговориха следното:

„Дейностите по отстраняване на избуялата растителност са възложени. В настоящия момент се изпълнява ландшафтно оформление на кръговото кръстовище с Пазарджишко шосе. Очаква се работите да приключат до четвъртък. След това поетапно ще се почистват треви по цялото трасе на път II- 86 Пловдив – Асеновград на територията на област Пловдив“.

И така разчистването на високите треви всъщност започна още днес. Преди обяд бе почистен участъкът на изхода на Пловдив и машините работеха при останалите кръгови кръстовища по трасето.

След като всички т.нар. колела бъдат приведени в подходящ, безопасен за водачите, вид, ще стане ясно дали ще се разчистят и канавките и другите участъци край локалните платна, които на този етап са доста цветни, но не от засети цветя, а от разцъфтели треви, тръни и храсти.