Днес стартира работата по подмяната на водопровода на ул. „Бялата воденица“ в Асеновград. Ремонтът се извършва от ВиК-Пловдив съвместно с Община Асеновград. Първо ще бъдат извършени дейностите от екипите на водното дружество, след което Общината има ангажимент да извърши асфалтирането и подмяната на бордюри и тротоари на частта, която се намира в рамките на града. Участъкът, който е извън регулацията, ще бъде единствено заравнен и възстановен във вида, в който е в момента, тъй като Общината няма правната регулация да извършва ремонтни дейности извън рамките на града, обясни зам.-кметът инж. Стоян Димитров.

Водопроводът, който ще бъде подменен по ул. „Бялата воденица“, би трябвало да обхване трасе от около 600 м., започвайки от разклонението, което води към Околовръстния път на Асеновград. При благоприятни метеорологични условия работата на ВиК се очаква да приключи за около десетина дни, заяви главният инженер на ВиК-Пловдив Тончо Иванов. След това Общината трябва да осъществи своята част от ремонта.

Днес пътят към улицата бе затворен за движение, но бе уточнено, че ще се работи от едната страна на пътното платно, така че по-късно преминаването на автомобили от тук трябва да бъде възстановено.