Телевизия ТВ САТ КОМ

Започна програмата „Ваканция в библиотеката”

Официалното откриване на лятната програма „Ваканция в библиотеката 2018” се състоя тази сутрин в фоайето на културното средище. За участие в тазгодишната забавно-образователна програма на библиотеката са записани 170 деца – 130 са подали заявления в Община Асеновград и 40 на място в библиотеката. Очаква се до края на ваканцията броят на децата да надхвърли 200 /както се отбелязва през последните години/. Заниманията ще се провеждат всеки вторник и четвъртък от 10 ч.
През 2018 г. в програмата на библиотеката са включени традиционните арт-работилници и рубриката „Гласът на публиката”. Децата ще имат възможност да се запознаят с българските паметници на културата, които са включени в списъка на ЮНЕСКО като част от програмата, посветена на Световната година на културното наследство. В лятната програма децата ще имат възможност да програмират с робота „Финч”, да се запознаят с българската народна шевица, като част от проекта „Назад към корените” към Фондация „Пловдив 2019”. Изненада за децата ще бъде и химическото шоу.
В програмата на библиотеката през лятото отново ще бъде включен и курс по Фотошоп, който се ръководи от доброволеца Христо Коватлиев отново всеки вторник и четвъртък от 17 часа.
На откриването, поздрав към участниците отправиха малките изпълнители от Музейна музикална школа с ръководител Весела Пашалиева и Вокалната формация към НЧ „Св. преп. Паисий Хиленадарски” с ръководител Любомира Петкова.

Exit mobile version