Заместник-кметът на община Асеновград инж. Петър Бояджиев направи първата копка по проекта „Образователна инфраструктура” в детска градина „Надежда”. Преди това отец Васил Коройчев извърши водосвет за здраве и благополучие и подари на ръководството на градината икона на Св. Богородица.
Сградата на ДГ „Надежда” е последният от петте обекта по проекта. Предстои в рамките на няколко месеца да се постави топлоизолация външни стени; топло и хидроизолация на покрив; да се изпълнят мерки по сградна инсталация; подмяна на осветителните тела с нови енергийноефективни такива; подмяна на водосточни тръби и отвеждане на водата в тревните площи; изграждане на достъпна среда за хора с увреждания чрез рампа пред основния вход на сградата и санитарен възел на 1-ви етаж за лица в неравностойно положение; обновяване на дворното пространство и монтиране на уреди за деца в неравностойно положение.
Проектът „Образователна инфраструктура” по ОП „Региони в растеж” 2014-2020 в община Асеновград обхваща общо 6 детски и учебни заведения и стойността му е за над 6 млн. лв.