Днес стартира традиционният коледен благотворителен базар в помощ на деца с увреждания. Той е разположен във фоайето на Историческия  музей в града и е наистина богат на ръчно изработени коледни играчки.

Коледни свещи, украса за коледното дръвче, красиви коледни картички, коледна украса за входната врата и още много и най-различни ръчно изработени творения, едно от друго по-красиви, при това на съвсем приемливи цени, се предлагат на благотворителния коледен базар, подреден в Историческия музей в Асеновград. Музеят и тази година е домакин на инициативата в помощ на децата, посещаващи Дневния център за деца с увреждания. Всички артикули в него са изработени от децата и техните възпитатели. Към тях за продажба ще бъдат прибавени и коледните играчки, които бяха изработени преди дни на коледната работилница в Етнографската къща. Там преди дни, част от децата в Центъра и децата от подготвителната група в ОУ „Ангел Кънчев”, изработваха коледна украса. Как да я направят им показа приложничката Станимира Попкалинова.

Базарът ще продължи до края на тази година, каза Анна Джаджева – информатор в ИМ-Асеновград. „Приканваме гражданите да заповядат и да си закупят играчка или друг сувенир за Коледа или Нова година. Всеки закупен артикул от базара отива в помощ на децата от Дневния център за деца с увреждания.“, каза още тя.

Това е една от инициативите, с които музеят в града се включва в коледно-новогодишната програма на Община Асеновград.

 

Е. Граматикова