Тече ли отново Спортна зала „Асеновец“? След снощния силен вятър и дъжд по стените на залата се забелязаха течове дни след края на ремонта в нея. Откъде са течовете този път и какво ще бъде предприето, за да не се появят отново, провери наш екип.

Десетина дни, след като бе обявено официално, че ремонтът на спортна зала „Асеновец“ е приключил, след снощния вятър и дъжд в социалните мрежи започнаха да се споделят снимки, че в залата отново има течове. Дали това е така, проверихме днес на място. Тук срещаме и ръководството на града, които също извършваха оглед. Питаме зам.-кмета по строителството инж. Стоян Димитров каква е причината за течовете. Той заяви, че течове от покрива няма – нещо, което бе основен проблем в спортното съоръжение и заради което всъщност се стигна до ремонта в него. Причината за това, по стените да има вода, е теч от дограмата и по-скоро от местата, където се свързват отделните елементи. Оказва се, че от процепите е проникнала вода следствие на лошите метеорологични условия. По думите на зам.-кмета, след като бъдат монтирани допълнителни лайсни, този проблем трябва да изчезне.

От сутринта дограмата се обливаше с вода, за да стане ясно къде точно е налице въпросният проблем. В най-кратък срок ще бъде реагирано, обеща Димитров. Следва пробите на място да приключат и да бъде доставен необходимият свързващ профил. Той трябва да се монтира през някой от следващите дни, щом времето позволи, допълни зам.-кметът. На въпроса ни защо въпросните елементи не са поставени още преди ремонтните дейности да приключат, бе отговорено, че всъщност фирмата не е имала задължение да ги поставя и при нормален дъжд, без буреносен вятър, дори е нямало да се стигне до подобен проблем. Зам.-кметът бе категоричен, че ремонтът не е изпълнен некачествено. И все пак фирмата ще постави въпросните лайсни за своя сметка стана ясно днес. Ще продължим да следим дали след тези предприети действия проблемът с течовете в Спортна зала „Асеновец“ вече ще бъде отстранен на 100%.