С общо 15 състезатели и няколко отбора в различните възрастови групи се представи асеновградския клуб по вдигане на тежести в първия кръг от Републиканското отборно първенство, което бе за всички възрасти. Въпреки контузиите на трима от най-добрите ни щангисти, домакините заеха второ място при отборното класиране при кадетите, като в тази възрастова група, бяха изпреварени единствено от състезателите на спортното училище в Русе.

При децата Асеновград заема шесто място в отборното класиране, при юношите-пето място, при девойките-четвърто, а при мъжете-шесто. Златни медали за асеновградския клуб в своята възрастова група извоюваха Васил Господинов, Георги Йочев и Теодора Андончева. С бронзов медал може да се похвали Анна Наскова, а със сребърен-Теодор Желязков.

Междувременно продължава подготовка на асеновградските тежкоатлети, като Георги Йочев се подготвя активно за Европейското първенство за кадети, което ще се проведе през юни, а Теодора Андончева за Световното първенство за девойки, което ще бъде през юли месец. Следващото важно състезание за асеновградския клуб е Държавният личен шампионат, който ще се проведе след 2 месеца в град Хасково.