Световен шампион, вицесветовна титла и два бронзови медала – това е равносметката за Спортен клуб „Оками Дожо“ след Световното първенство по карате киокушин, което се проведе във Варна.

Едва ли има нещо по-ценно за един спортист от това, химнът на страната му да звучи, заради него, на световен форум. Моника Стоянова от Спортен клуб „Оками Дожо“ стана световна шампионка за 4-ти път на първенството във Варна, в което взеха участие спортисти от близо 30 държави. Моника бе удостоена и с купата за най-добра техника при жените. Тя, разбира се, не е единствената представителка на Асеновград с отлично представяне – Оками Дожо може да се похвали още с един вицесветовен шампион и с двама бронзови медалисти. Александра Иванова грабна среброто, а Неджми Бозов и Виктория Бришимова станаха трети в своите категории.

Мариан Балабанов игра за първа година при мъжете в категория 18-21 година, 75 кг., и въпреки че не успя да завоюва медал, сподели, че е доволен от опита, който е придобил на Световния шампионат.

Световна купа Варна 2024 за юноши, девойки и кадети между 14 и 21 години се организира като част от програмата на 18-ия Международен лагер по бойни спортове в Камчия, който стартира в началото на месец юли. Той е уникален по рода си в световните бойни спортове и в него участваha едни от най-известните имена в бойните изкуства, разказа пред нашата камера треньорът на СК „Оками Дожо“ Петко Чирпанлиев. Той добави, че състезателният сезон за първото полугодие приключи. Сега спортистите ще почиват десетина дни. След това ще се наблегне на пропуските, които са набелязани и които трябва да бъдат изчистени преди новия сезон.