Вече сме Ви разказвали историята на Мария Панева от Садово, която се бори да запази ръката си, след като получава тежката диагноза рак. Тя сама се включва в мероприятията за набиране на средства за лечението си, но поредната операция, която й предстои, е в размер на 70 хил.лв. – сума, която и изключително трудно да бъде събрана, въпреки усилията на близките и приятелите на Мария. 

Мария Панева е пример за борбеност и несломимост на духа. Вече години наред тя се бори да запази ръката си, подлага се на множество операции и когато вече имаше надежда те да са към своя край, се оказва, че е необходима поредна интервенция. Дясната ръка на Мария се възпалява, като вероятната причина са иплантите, които не са никак малко.

Мария е майка на две деца и вече баба на две внучета. Въпреки състоянието си, често гледа малките и желае да се включва още повече, да помага пълноценно на семейството си. През лятото работи интензивно, защото, както самата тя сподели, трябват средства за лечението, което няма как да се извърши у нас. Тук вече са изкали да ампутират ръката й, не са малко и грешните диагнози, поставяни й преди това. Интервенциите в Истанбул й помагат до този момент. Но за това лечение вече са похарчени повече от 50 хил. лв., а сега предстоящата операция и съпътстващите я разходи ще надхвърлят 70 хиляди.

Покрай 14-ти февруари и 8-ми март, Мария винаги е на центъра на Асеновград с красивите цветя, изработени от нея самата, както и от нейното семейство. Тя получава подкрепа и от Общинския младежки съвет. Имало е идея преди Коледа също да се подготвят празнични артикули, но състоянието на Мария вече не го позволява.

Средства за Мария Панева се набират на платформата Павел Андреев, както и с помощта на банкова сметка:

Дарителска сметка-ЦКБ
BG25CECB979010B1768401
Титуляр: Мария Сашова Панева
Повече за случая на Мария, може да научите тази вечер в новинарската ни емисия!