Асеновградчани предадоха 2630 кг текстилни изделия

Точно 2630 кг е събраното количество текстилни изделия от последната съвместна акция между БЧК и Община Асеновград за събиране на непотребни дрехи. Кампанията се проведе през изминалия петък- 15 октомври.

Заради неблагоприятните метеорологични условия през изминалия четвъртък акцията за разделно събиране на отпадъци бе удължена с още един ден. Следващата дата, на която може да предадете отпадъци от хартия, пластмаса, стъкло и метал, е 21 октомври. Участниците, депонирали най-голямо количество, ще спечелят награди. И тук специално определения за целта пункт е паркингът на ДИП – България на улица „Съединение“ в Асеновград, от 08:30 ч. до 12:00 ч. Кампанията се провежда под мотото „Да бъдем отговорни днес, за да се радваме на чисто утре!“.

На следващия ден- 22 октомври, от 10:00 ч. до 14:00 ч. на същото място, Община Асеновград организира поредна кампания за събиране на стари непотребни електроуреди.

На пункта няма да се приемат тонер касети, луминисцентни лампи, акумулатори и батерии. Изискване е електроуредите да не са с нарушена цялост, както и не трябва да се предават само части от тях.