шахта

Сигнал за опасна табела подаде асеновградчанин, живеещ в района на кв. „Зъбчето“.

Указателна табела, показваща посоката за Садово, Първомай, Пловдив и Кърдажали, вече дни наред притеснява живеещи асеновградчани в района на кв. „Зъбчето“. Опасната табела се намира точно срещу стоянката на такситата на ул. ‘Цар Иван Асен II“ 104. Заставайки непосредствено пред табелата, може и да не ви направи вчпечатление за нещо нередно, но поглеждайки отстрани, се вижда, че част от закрепващите я елементи липсват, а при силен вятър съоръжението се огъва и създава непосредствена опасност както за пешеходци, така и за автомобили.ТВ САТ КОМ отправи запитване към общинска администрация, от там ни увериха, че, фирмата по подръжката на съоръжението е сезирана, в рамките на ден-два знакът ще бъде поправен.

Опасна табела
Опасна табела

Ще ви запознаем с още един сигнал, постъпил днес до ТВ САТ КОМ от асеновградчани, които правят ежедневната си разходка до Асеновата крепост, използвайки маршрута през улица „Съединение“ и всеки ден наблюдават състоянието на проблемна дъждоприемна шахта. Точно срещу бившата мандра, на въпросната улица, живее Ненчо Нинов, той потвърди, че състоянието на шахтата е така от поне 3 месеца.

Отново потърсихме за съдействие градската управа. От там ни бе съобщено, че още в рамките на деня служители на общината са направили проверка на място и шахтата на този етап е обезопасена. Ще бъдат предприети и ремонтни дейности за цялостна подмяна на решетката, но в какъв срок за сега не могат да кажат.

шахтата- обезопасена
шахтата- обезопасена