Първо място на аматьорския турнир по тенис „HISSAR OPEN 2013“ спечели асеновградчанинът Георги Кушев. Във финалния мач той надигра бургазлията Констан Тончев с 6:3. В този аматьорски турнир се включиха общо 32- ма състезатели от всички възрасти. Шест от тях са жени. Участниците бяха групирани в осем групи по четири човека. В турнира се игра един сет от шест гейма. Единственото изискване бе състезателите да не са се занимавали професионално с тенис в категория над 12- годишна възраст.
   Георги Кушев разкри за ТВ САТ КОМ, че се е включил в състезанието спонтанно. Той се е занимавал с тенис на корт до 12- тата си година. След това се е отдал на футбола. Преди три месеца 24- годишният Кушев отново се връща в тениса. В турнира той успя да пребори едни от най- добрите тенисисти, каквито са Николай Джонджоров (Казанлък) и Цветан Цветанов (София). Последният е шампион на предишното издание на „HISSAR OPEN“. На финала Георги Кушев се изправи срещу Констан Тончев и го победи с 6:3. „Мачът бе доста тежък. Съперникът ми също бе изключително подготвен. Но все пак, очаквах да спечеля!“. Това разказа за нашия екип асеновградчанинът. В този турнир участваха още двама асеновградчани- Петър Славчев и Димитър Кадин. Те достигнаха до осмина финал в това издание на аматьорския турнир.
   Всеки сезон на „HISSAR OPEN“ се провежда в различно населено място. Има идея турнирът скоро да гостува и на тенис клуб Асеновград.

 

 

 

Репортер: Атанаска Маркова