Автор: Ирина Иванова

102 литературни творби е поместила върху над 120 страници асеновградската писателка Елена Славкова в най-новата си книжна творба. Книгата е издадена с финансовата подкрепа на фондация „Маестро Димитър Вълчев” и съдържа два раздела –„Посвещение” и „Есенно слънце”. Датата на премиерата на книгата не е избрана случайно. Наред с представянето на твореца Елена Славкова, на този ден- 28. септември, присъстващите почетоха и 26 години от кончината на Маестро Вълчев.

По този повод Йордан Кожухаров припомни моменти от биографията на маестрото, свързани с Асеновград и бяха четени стихове на Елена Славкова, посветени на Димитър Вълчев.

Домакин на културното събитие беше НЧ”Св.преп. П. Хилендарски”.

Поетичният свят на Елена Славкова беше представен чрез стихове на поетесата  от книгата „Когато сърцето говори”, изпълнени от авторката и от членове на ЛК”Орфей” при НЧ”Св.преп. П.Хилендарски”.

Своето задоволство от творческата среща изрази Председателят на Съюза на независимите български писатели за област Пловдив Христо Згуров, а певецът Рангел Мрянов изпълни няколко любими български песни, сред които беше и песента „Една българска роза“.

Подробен материал очаквайте в предаването на ТВ САТ КОМ Арт нюанси.