Site icon Телевизия ТВ САТ КОМ

Асеновградчанката Мая Танева потегли за първото по рода си планинско състезание BALKAN ULTRA

Днес асеновградчанката Мая Танева потегли за Стара планина, за да се включи в първото по рода си състезание по планински ултрамаратон.

BALKAN ULTRA е първо по рода си състезанието от този формат – без пунктове с храна и вода, без медицинска помощ и състезателна маркировка, само с GPS следа. Стартът на надпреварата е утре-събота, от 5:40 ч. сутринта, от хижа Плевен, която се намира над град Априлци. След това през заслон Млечен чал, вр. Амбарица, х. Добрила, Карлово, х. Равнец, х. Левски, Петолъчката, х. Рай, вр. Ботев, х.Тъжа и вр. Марагидик, а финалът е отново хижа Плевен. Общо дължината на трасето е 80 км, 6500 м положителна денивелация, а контролното време е 20 часа.
Организатор на събитието е Росен Русев-много добър ултрамаратонец, който е със спечелена титла Персенк ултра 160 км.
Очаква се да стартират около 60 участници, като всеки състезател трябва да отговарят на определени критерии – в рамките на 2019-2020 год. да е завършил поне две състезания с поне 4000 м положителна денивелация, както и да има опит в планината.
Мая Танева е единственият представител от Асеновград, днес тя замина за поредното спортно предизвикателство изключително подготвена, с близките й приятели Радостина и Петър Кръстеви, които ще я подкрепят и на самият старт на състезанието.
„Тръгвам с нагласата да не се изгубя в старопланинските дебри. Защото ще е състезание за оцеляване. Ще разчитам само на това, което нося на гърба си. За първи път ще ползвам устройство за проследяване на трасе – gps часовник, който пробвах преди няколко дни. Затова разбирате, че емоциите са много – да не се изгубя, ако се изгубя да се намеря, да се справя с техниката, както и всичко останало, което съпътства състезанията ми – ще съм в Балкана, ще се видя с приятели, ще изпитам отново удоволствието да тичам, предизвиквайки себе си до краен предел. Искам просто да финиширам. В контролно време. Без контузии!“. Това сподели за ТВ САТ КОМ Мая Танева.
Exit mobile version