Готещото време, сухата растителност, често съчетани с безотговорно поведение на хората в пожароопасния сезон, продължават да предизвикват пожари в страната, включително в Пловдивско. През изминалото денонощие пожарникари от Четвърта служба на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“-Пловдив , заедно с два екипа огнеборци от Районната служба в Асеновград и още два от службата в Садово, гасиха пожар в сухи треви, пламнал близо до старите гробища в Асеновград. Пожарът бе на голяма площ, а вятърът затрудняваше допълнително работата на огнеборците. В крайна сметка те го овладяха.

Асеновградски огнеборци се бориха и със сериозен пожар в Лъки, подкрепени от пожарникари от планинското населено място. Овладяването на пожара, обхванал три дървени гаража, пълни с лесно запалими течности, пластмасови отпадъци, както и пълна газова бутилка, изисква сериозни умения, бързи и адекватни действия. Още повече – в съседство на гаражите е имало още дървени бараки с животни, а в непостедствена близост и горски масив. Двата екипа от Лъки и Асеновград предприемат гасителни действия в трудния терен и след около 3 часа овладяват ситуацията.

Междувременно близо 7 часа шест екипа огнеборци от Пловдив и Хисаря се опитваха да потушат пожар, разразил се в сухи треви в землището между Паничери и Старо Железаре. „Горещината и вятъра станаха причина огнените езици да обхванат и насажденията в изоставена ябълкова градина. На помощ на огнеборците се притекоха екипи на Доброволно формирование „Мейдей“ България , Доброволно Формирование Хисар и ДГС Хисар- безстрашни хора, водени от чувството за човешки дълг и желание да помагат“, споделиха от РД ПБЗН – Пловдив. През вчерашния ден 4 екипа огнеборци от Пловдив гасиха и пожар в сметището на село Динк.