керемиди

Асеновградски полицаи успяха да предотвратят опит за измама над възрастен човек. Това съобщиха от Областна дирекция на МВР Пловдив.

Пенсионер с къща в село Патриарх Евтимово е щял да стане жертва на лъжовна схема, свързана с ремонт на покрив. По предварителна информация на 16 май мъжът се договорил с двама непознати да направят лек ремонт на покривната конструкция, включващ подмяна на няколко счупени керемиди. Майсторите обаче казали на домакина, че извършените ремонтни дейности били по-сериозни и че трябва да им плати близо 3000 лева. За да събере сумата, дали на възрастния човек отсрочка от един ден.

Информацията за случилото се е постъпила в районното управление на Асеновград вчера, на 17 май. В резултат на бързите оперативни действия на полицейските служители двамата извършители- на 27 и 38 години, били открити. Мъжете са с криминални регистрации, а единият е  осъждан. От Областна дирекция на МВР Пловдив уточняват, че двамата са задържани за едно денонощие, а случаят е докладван в районната прокуратура.