Награждаване, архив 2020 г.
Награждаване, архив 2020 г.

Тази вечер се провежда 16-то поред издание на конкурса за най-добър винар сред предприемачите и приятелите на Съюза на предприемачите – Асеновград.

На своята винария тази вечер асеновградските предприемачи ще наградят най-добрия винар за 2021 г.. По традиция и тази година в конкурса можеха да участватпроизводители на червени и бели вина, розета  и изкуствено ароматизирани вина (пелини) от реколта 2021 г. Пробите до 3 литра се предоставяха до 15 март, а комисия от специалисти по вината избраха най-добрите от тях. Кои са победителите ще стане ясно тази вечен на награждаването. Класиралите се предприемачи и приятели от първо до трето място ще бъдат наградени, а всички участници ще получат грамоти.

Участниците в 16-то издание на конкурса тази година са 19, като освен асеновградчани за наградите се бориха и вината на винопроизводители от Калофер, Крумово и Тополово. Отново преобладаващите вина са мавруд и мерло, а в надпреварата се включиха и нетрадиционните за асеновградския регион вина от сортовете керацуда и карловски мискет.

Конкурс за най-добър винар на Съюза на предприемачите в Асеновград
Конкурс за най-добър винар на Съюза на предприемачите в Асеновград

Комисията, оценяваща вината е с председател Никола Кирков, създателят на общинския конкурс за „Най-добро домашно вино“, Деян Гогалчев и Васил Буцев.

Тази вечер на асеновградските предприемачи ще гостуват предприемачи и приятели на сдружението от Пазарджик, Панагюрище и Стара Загора. А за добрата атмосфера и настроение ще се погрижат майсторите на родопския фолклор Любомир Петов и гайдарят Стефан Янев, танцьорите от клуб за танцово изкуство „Везеница“, водещa на събитието ще e Соня Кирева, а диджей – Ангел Маринов.