Бабинден

Денят на родилната помощ, или както го наричат още Бабинден, подобаващо бе отбелязан днес в родилното отделение на МБАЛ Асеновград.

Както е по традиция, най-младата акушерка, подаде на завеждащия родилно отделение, д-р Богдан Червенков сапун и кърпа, с които той символично се изми и пожела повече здрави бебета в отделението, а на своите колеги по-малко проблеми.

На празника присъстваха всички лекари от гинекологично отделение, акушери и помощен персонал.

Шефът на асеновградското акушер-гинекологично отделение сподели , че броят на момиченцата и момченцата родени в отделението за изминалата година е почти равен

Официален гост на днешния празник бе кметът на Асеновград д-р Христо Грудев. Той поднесе цветя и своите пожелания за здраве и дълголетие на медиците от акушеро-гинеколгичното отделение: „Радостен съм да поздравя всички медицински лица, посветили се да даряват радост, изпълнявайки своята хуманна мисия, по случай Деня на родилната помощ, популярен още като Бабинден. Във времена на сериозни предизвикателства, Вашата всеотдайност ни носи щастието да посрещаме новия живот със силата на Надеждата и Обичта! За труда и вярата Ви, заслужавате нашата почит и уважение, които днес поднасям лично от мое име и от името на нашите съграждани! На всички Вас желая здраве, енергия и удовлетвореност от Вашето значимо призвание! Честит празник!“

Д-р Грудев съобщи, че общината ще отдели средства за закупуване на материали за ремонт на АГО в болницата в града.

Главният лекар в отделението д-р Богдан Червенков каза за ТВ САТ КОМ, че новородените през изминалата 2021 г. са 240, като броят на момичетата и момчетата е почти равен.