Днес в 18:00 ч. жители на множество градове у нас решиха да покажат, че осъждат действията, извършени  срещу едно младо момиче от Стара Загора. То бе обезобразено от своя приятел и това бе определено от съда като „лека телесна повреда“. В резултат хиляди хора решиха да излязат в различни точки от страната, най-вече пред съдилищата, и по този начин да изразят своето недоволство от решението на съда, показвайки и съпричастност към пострадалото момиче.

В споменатия час пред Районен съд-Асеновград се събраха десетки хора, повечето от които младежи, имаше и такива с малки деца. Част от тях пресякоха пешеходната пътека и застанаха пред вратите на съда, други останаха отсреща.

На този протест нямаше скандирания, нито плакати, хората мълчаха и това мълчание бе достатъчно показателно за това, което мислят за случилото се в Стара Загора и за всички подобни случаи, при които обвиняемите получават по-лека мярка, а понякога спрямо тях не се предприемат никакви действия. Протестът в Асеновград бе мирен, но все пак в района имаше полицейско присъствие. В някои градове протестните действия започнаха по-късно, като всички бяха с една и съща насоченост.

Иначе днес стана ясно, че обвиняемият Георги Николаев все пак ще остане в ареста, след като спрямо него се води и друго производство – за отправени смъртни заплахи към пострадалото момиче.