МВР

През изминалото денонощие на територията на Областна дирекция на МВР  Пловдив са регистрирани 9 криминални престъпления – 2 кражби, 3 притежания на наркотици и 4 от друг характер. Разкрити са 5 престъпления. Ето какви нарушения са регистрирани в асеновградско:

Първото нарушение е от 37-годишна жителка на Асеновград, неспазила противоепидемичните мерки. При проверка на адреса, на който била поставена под задължителна карантина, жената не била открита от служителите на реда. Срещу нея е образувано бързо производство.

Вторият случай касае пиянско сбиване, след което асеновградчанин е настанен в болница. Инцидентът е станал в петък около 19:20 ч. 39-годишен мъж се скарал пред адреса си със свой съсед на 58 години. И двамата били под въздействие на алкохол. При прерасналата помежду им физическа саморазправа по-младият получил телесна повреда. Срещу опонентът му, който е отведен за едно денонощие в полицейския арест, е образувано бързо производство.

Третият случай е за кражба на гълъби. Работата на асеновградските служители на реда започнала в петък, непосредствено след постъпило оплакване от стопанин, който установил липса на над 40 птици от разбития му гълъбарник в село Болярци. Същият ден нарушителите са отведени в Районното управление на Асеновград.