Конструкцията на бетонните зидове, които бяха открити при ремонта на улица „Шести януари” в Асеновград, няма да бъде нарушена. В това увери заместник- кмета на града инженер Пламен Йончев.
   Бетонните зидове, открити по време на ремонта на улица „Шести януари” в Асеновград, са съхранени и конструкцията им остава непокътната. Находките в този район бяха под археологическото наблюдение на историка и бивш директор на Историческия музей в Асеновград Христо Басамаков.
   Припомняме, че бетонните зидове бяха намерени при отсечка с дължина близо десет метра по време на изкопните работи на улица „Шести януари”. Ремонтните дейности на пътя няма да бъдат преустановени. Дори участъкът, в който се намират находките, вече е зарит. По този начин подземните съоръжения ще бъдат съхранени. Конструкцията на зидовете не е нарушена, вследствие на ремонта на улицата, увери инженер Пламен Йончев. А водопроводът минава на разстояние между 50 сантиметра и 70 сантиметра покрай тях. Затова няма опасност от разрушаване целостта на бетонните зидове, допълни в заключение Йончев.