обучение в електронна среда

Без нито една положителна проба за Ковид-19 премина първият ден от тестването на най-малките ученици, които се върнаха в клас в община Асеновград. Няма констатирани положителни проби и при членове на училищния персонал. Това обяви за ТВ САТ КОМ директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности, проекти и сътрудничество“ към Община Асеновград Живка Георгиева. „Тестването е протекло безпроблемно и не са констатирани затруднения. Всички са се справили с изпълнението на задължението в най-кратък срок. Учебният процес също е протекъл нормално, не е била наложена промяна на графика“, обясни Живка Георгиева. Тя увери, че тестове в учебните заведения ще бъдат осигурени до края на седмицата.

На територията на общината има и училища, които остават на обучение при разстояние в електронна среда. Това са ОУ „Никла Вапцаров“ – Асеновград, СУ „Свети Княз Борис I“ – Асеновград, ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ – село Боянци, ОУ „Климент Охридски“ – село Златовръх и ОУ „Отец Паисий“ – село Мулдава.

ОУ „Ангел Кънчев“ – Асеновград е училището с  най-голям процент на върнали се в клас ученици. Тестваните деца са били 70%, следва ОУ „Отец Паисий“ в Асеновград, с 46% , 44% – от ОУ „Отец Паисий“ – Тополово, 38% – от ОУ „Панайот Волов“ – кв. „Долни Воден“, 11% – СУ „Свети Свети Кирил и Методий“ – Асеновград и 17% са децата от ОУ „Петко Каравелов“.