Без питейна вода, заради авария, останаха близо 2 500 души- жители на асеновградските села Конуш, Избегли и Козаново. Причината е повреда в магистрален водопровод. Той захранва селата Избегли и Конуш.
   Причината за спукването най- вероятно е свличане на земна маса от брега на реката, която се е стоварила върху тръбопровода. Придошлата вода и силното налягане също са оказали своето влияние върху тръбата и допълнително са усложнили ситуацията. Заради спукването, жителите на Ибегли и Конуш, както и на част от Козаново, останаха без вода от 5 ч. тази сутрин. На мястото на тръбата ще бъде поставена полиетиленова такава, което ще предотврати бъдещи сериозни аварии, увери директорът на ВиК Асеновград инженер Пламен Мегленчев. Той допълни, че ще са необходими около три дни, за да бъде отстранена повредата. По- късно, обаче, стана ясно, че се очаква дори екипите да се справят в рамките на един ден и водопроводът да бъде възстановен, след което живителната течност отново да потече по чешмите в домовете на хората. За целта, водата от река Сушица бе отклонена и ремонта на водопровода започна.
   Междувременно, общо два тона минерална вода бяха доставени днес в засегнатите райони. На мястото на аварията, кметовете на Конуш и Избегли- Кирил Балджиев и Йордан Райчев- споделиха пред нашата камера, че обстановката сред жителите на селата е спокойна. Че няма напрежение и хората случайно са се подготвили, се увери и нашият екип. Част от водопровода по същото трасе бе сменена миналата година от ВиК Пловдив, с идеята да не се получават подобни аварии. На по- късен етап, обаче, ремонтни дейности в този участък не бяха предприети, което доведе до днешната ситуация, добави още Райчев.