Телевизия ТВ САТ КОМ

Безплатен превоз

Във връзка с посрещането на Чудотворното копие на иконата на Св.Богородица „Всецарица” по повод храмовия празник на митрополитския храм „Св.Марина” , Архиерейското наместничество в Асеновград осигурява безплатен превоз за миряните от Асеновград до Пловдив и обратно на 16 юли т.г. Това съобщи за ТВ САТ КОМ архиерейският наместник ставрофорен свещеноиконом Йордан Георгиев.

В навечерието на митрополитския празник на Света Великомъченица Марина, ще имаме радостта да посрещнем благодатна икона от Света Гора – Света Богородица Всецарица Панданаса, която се намира във Ватопетския манастир и лекува от рак. Чудотворно осветено копие на иконата ще бъде донесено от светогорски монаси и ще бъде дарено на пловдивската митрополия.
Заедно с Чудодейната икона, по покана на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, в. Пловдив – 16 юли 2017 г., в 18:00 ч., в катедралния храм „Успение Богородично” в гр. Пловдив, ще бъдат посрещнати и част от покрова и одеждите (ризата) на Света Богородица, донесени от игумен Петър Еремеев, наместник на Високо-Петровския мъжки манастир в Москва и ректор на Руския православен университет „Св. Йоан Богослoв”.

Exit mobile version