Синя зона

Безплатна синя зона в Асеновград  за празниците, обявиха от общинска администрация

Натоварено ще бъде движението и по празниците в Асеновград, тъй като по-голямата част от хората, възпрепятствани от служебните си задължения, обикновено непосредствено преди или по време на самия празничен ден, излизат, за да направят покупки за трапеза си.

За удобство на гражданите, общинска администрация определи няколко дни , в които Синята зона в града ще бъде освободена от такса. Това са дните от 24 до 28 декември и от 1 до 3 януари включително.

От община Пловдив информират , че Синята зона в областния град също ще е безплатна по случай официалните празници-пет поредни дни за Коледа  и три дни на новата 2022 година – от 1 до 3 януари.

Шофьорите и пешеходците се призовават да спазват правилата за безопасност на движението.

Междувременно от Община Асеновград напомнят, че  картите за паркиране на хора с трайни увреждания, не предоставят предимство автомобилът да бъде временно спрян или паркиран на нерегламентирани за целта места. При паркиране картата следва да бъде показана на служителя на Дейност „Инспекторат, паркинги и гаражи“ лично от ползвателя й, на чието име се води тя, или от шофьора, който го превозва в момента.