Баскетболен клуб „Асеновец 2005” закри сезон 2011-2012 г. с мачове между поколенията. Спортната зала в Асеновград събра деца, родители и треньори, за да се поздравят с постигнатите успехи, да се позабавляват заедно и в същото време да отбележат 7-годишнината от създаването на клуба. На срещата присъства и главния експерт в отдел „Спорт и младежки дейностти”.

Председателят на баскетболния клуб Пламен Стоянов представи постиженията на отбора във всички възрастови груби. Благодари за отличната игра на възпитаниците и за търпението и сериозността на родителите. През камерата на ТВ САТ КОМ равносметка от изтеклия сезон направи Диян Гочев – треньорът на асеновградките баскетболистки:

републиканска титла за 12-годишните плюс спечелен международен турнир, четвърто място за 14-годишните и седмо място за 10-годишните баскетболистки на републиканско първенство. Всички тези резултати показват, че този сезон беше много успешен за клуба – това каза Диян Гочев.

Тази година клубът започна и сформирането на женски отбор. Също така стартира и прием на момчета, желаещи да тренират баскетбол.

30 000 лв е финансовата помощ за клуб „Асеновец”. Клубът си заслужава подпомагането, защото постигна големи успехи – това каза  главният експерт в отдел „Спорт и младежки дейности” в Община Асеновград Георги Златев. В словото си той поздрави деца, родители и треньори за постигнатигнатите резултати.

Мероприятието завърши с баскетболни мачове между поколенията: между деца и родители, деца и треньори и между самите баскетболистки от различните възрастови групи.