С 2 нови попълнения ще стартира състезателен сезон 2013/ 2014 за асеновградския баскетболен клуб. В този период „Асеновец“- четирикратният републикански шампион в колективния спорт при различните възрасти ще изиграе близо 40 мача в „А“ група на шампионата.
   Сезонът за асеновградския клуб ще стартират момичетата до 14- годишна възраст. Първите три кръга от първенството ще се изиграят още в края на следващата седмица в София. Там състезателките от „Асеновец“ ще се изправят срещу „Рилски спортист“ от Самоков, както и срещу столичните клубове „Шампион 2006“ и „Левски“. А относно това, дали ще бъде труден новият полусезон за баскетболистките на Асеновград, треньорът на клуба Диян Гочев беше категоричен: „Имайки предвид, че вече знаем кои ще бъдат съперниците ни, да- определено ще се затрудним!“. Той каза още, че подготовката на отбора е приключила и момичетата са готови за мачовете. А дали ще постигат досегашните победи и успехи, само времето ще покаже. Някои от момичетата от баскетболен клуб „Асеновец“ също изразиха увереността си в успешно протеклата подготовка. Те споделиха, че никак няма да им е лесно в предстоящите срещи, но ще вървят смело напред и ще дадат всичко от себе си, за да спечелят и този път Купата на шампионата.
   В наближаващия баскетболен сезон умения ще покажат и двете нови попълнения, включени в отбора. Едното момиче е Александра Спасова, която се присъедини към тима на Асеновград от този, на „Дунав“ Русе. А другото е Ива Минчева, която се премести тук от „Академик“ Пловдив.