Благотворителна инициатива обедини за празника три родопски села –Малево, Лилеково и Острица.

Днес в село Малево деца от Центъра за настаняване от семеен тип в село Павелско бяха зарадвани с вкусните гозби, направени специално за тях от жители на три родопски села-Малево, Лилеково и Острица. С приготвянето на най-апетитните традиционни ястия за Великден, както и на местните специалитети -пататници, баници, обредни хлябове, родопски клинове с ориз, картофи и коприва, бухти, местните баби се включват в идеята да зарадват децата от дома в село Павелско.

„За нас е голям успех, че 3 от общо 9 села в община Чепеларе, на които отправихме предложението да приготвят вкусна традиционна храна за децата, откликнаха“, съобщи за ТВ САТ КОМ адв. Васил Попов –член на Асоциация за социална, здравна и правна помощ.  Той, заедно с Константин Божиков-председателят на Национална Асоциация за закрила на пациента, са инициаторите на благотворителната акция-.

Празникът се състоя в читалището на село Малево, храната беше разпределена на децата, като присъстващите също имаха удоволствието да вкусят от ароматните ястия.

Адв. Попов уточни, че част от средствата за закупуването на продуктите за приготвянето на ястията, са осигурени от двете асоциации, а другите продукти са били подарък от самите кулинари. “Никой не беше идвал при нас и никой не ни е обръщал внимание до сега по този начин, а има толкова красоти наоколо- родопски, чисти места. Много сме радостни, че християни и мюсюлмани сега сме заедно, заради децата“, споделят местните баби. За финал те поздравиха присъстващите с традиционни родопски песни.