Site icon Телевизия ТВ САТ КОМ

Благотворителна изложба „Станимашки абстракциЙ“ събира средства за реставрацията на чешмата на Каварджията

Благотворителна изложба с намигване под заглавието ”Станимашки абстракциЙ” на графичния дизайнер Христо Коватлиев и приятели, се откри в съботната вечер. Тя е част от Майските културни празници в града.

Изложбата е с идеална цел, средствата от продажбите на картините от която ще отидат в помощ на реставрацията на емблематичната чешма на Каварджията.

В доброто начинание освен Христо Коватлиев, участие взеха и известният художник Веско Стайн, младата художничка Ирина Павлова, рамкирани колажи представиха и други техни съграждани. 15-годишната Ирина участва в почти всички благотворителни кампании в града, като рисува абсолютно на добра воля и винаги в помощ на всяка кауза.

Официален гост на изложбата и мултимедийната презентация по-късно, дело на сдружение „Станимашка фотографчийница”, бе зам.-кметът Стоян Димитров, който връчи официално строителното разрешително за реставрация на чешмата на Каварджията на Христо Коватлиев.

Всички колажи ще бъдат качени на страницата на Станимашка фотографчийница и профила на Христо Коватлиев в интернет, където всеки може да ги разгледа и да си поръча копие, като средствата, разбира се, ще отидат за реставрацията на чешмата на Каварджията.

Exit mobile version