център Асеновград

Точно 1 462 души е броят на безработните, регистрирани в Дирекция „Бюро по труда” – Асеновград в края на месец февруари.

В сравнение с месец февруари миналата година, когато регистрираните безработни в Асеновград са били  2 110 души, броят им е намалял с близо 31%. Равнището на безработица е 5%, в сравнение със същия период на миналата година, когато е бил 7%.

Постъпилите на работа са 123 души. Продължително безработните, регистрирани повече от 1 година, са 7% от общия брой на регистрираните. Около 10% са тези, които не могат да си намерят работа повече от 24 месеца. Средният престой на 1 лице на борсата е 7 месеца.

Със съдействието на трудовите посредници са били заявени 105 свободни работни места,  78 от тях са от частния сектор, 16 са за лица с висше образование.

Междувременно близо 180 са свободните работни места, които Дирекция „Бюро по труда“ обяви за търсещите работа в града през настоящата седмица. Предложенията за работа за лица с висше образование са едва 3. Повече информация може да получите на адреса на дирекцията-ул. „Изложение“6.