В Спортна зала за вдигане на тежести „Иван Веселинов“ са тренирали и към момента тренират множество асеновградски щангисти. В тази зала са започнали своя професионален път редица световно известни имена спорта. С времето тук са извършвани различни ремонти, но по-скоро частични. Сега Общината кандидатства за финансиране за извършване на по-основни ремонтни дейности. Вече е ясно, че средства ще бъдат отпуснати от Министерството на младежта и спорта. В залата ще бъдат инвестирани близо 190 хил.лв. с ДДС.

Ремонтните дейности предвиждат подмяна на старата дограма, доставка и монтаж на входна двукрилна врата с паник брава, ремонт на подова настилка, вътрешни стени, фасади и покрив. Ще бъдат демонтирани стари осветителни тела и монтирани нови. Ще бъдат изработени така чаканите подиуми, ще има и други подобрения. Обявена е обществена поръчка, срокът за получаване на офертите е 19 февруари. Те ще бъдат отворени три дни по-късно.
„Подобряване състоянието на зала „Иван Веселинов“ ще привлече още повече деца и младежи от града и населените места в общината да започнат да практикуват този спорт и да постигат добри резултати”, казват от Общината. Припомняме, че за Спортист на 2020 г. в Асеновград бе избран щангистът Георги Йочев, трето мястов тази класация зае Васил Господинов, също от асеновградския клуб по вдигане на тежести, а техният треньор Лъчезар Кишкилов за пореден път стана треньор на годината.