Site icon Телевизия ТВ САТ КОМ

БС „Терпсихора“ отпразнува своя 30-годишен юбилей на сцената на НЧ „Родолюбие“

Грациозните балерини от БС „Терпсихора“, с ръководител Венета Янкова, към НЧ “Родолюбие-1873” –Асеновград, представиха вчера пред асеновградска публика бляскав концерт-спектакъл, с който отбелязаха своя 30-годишен юбилей.
БС „Терпсихора“ е създадено през 1989 г. от Пенка Янева. Още следващата година е направена първата самостоятелна постановка „Лунната стая” по музика на Чайковски. Следват постановките „Приказки във Виенската гора” по музика на Щраус /1993 г./; „Куклена фея” по музика на Байер /1996 г./; „Вълшебното цвете” по музика на Чайковски /1998 г./; „Пепеляшка” по музика на Прокофиев /2001 г./. През годините са поставяни и играни и много други балетни танци, като всяка година е правен самостоятелен концерт на школата наред с много други участия. Поставянето и хореографията на всички постановки са дело на Снежана Дескова – примабалерина в Старозагорската опера и дългогодишен балетен педагог.От 2004 г. балетен преподавател става Венета Янкова – възпитаник на школата по класически танци.През своите години на обучение в балетно студио „Терпсихора” са минали стотици деца – момчета и момичета на възраст от 4 до 24 години, като 4 от тях са завършили или учат в балетно училище, а една възпитаничка в момента е концертираща балерина у нас и в чужбина. Ученици от школата участват в много национални и международни конкурси и фестивали, където печелят много дипломи и награди.

Гости на спектакъла бяха талантливи пианисти, солисти и денс формация „Косара“.
За своя юбилей балетното студио бе удостоено с отличие плакет „Асеновград“, връчен от зам. кмета на града ннж. Мария Вълканова.
Концерт- спектакълът се проведе и с благотворителна цел, в читалището бяха поставени дарителски кутии в помощ на малката Йоана.

Пълен запис от спектакъла очаквайте скоро по телевизия ТВ САТ КОМ.

Exit mobile version