Червеният и оранжевият код за възникване на силни, разпространяващи се на големи площи и трудни за овладяване полски и горски пожари, продължава да бъде в сила и днес. Това съобщиха за медиите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. В последните няколко денонощия на територията на цялата страна се наблюдава усложнена обстановка. Предвид високия риск Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” при МВР отправи предупреждение към гражданите за повишено внимание към мерките за безопасност и за стриктното спазване на забраната за палене на огън в близост до сухи треви и горски насаждения.
   Във връзка с повишения пожарен риск е изпратено и уведомление до териториалните звена, чрез които ще бъдат информирани областните управители и органите на местната власт. Целта е информиране на населението и повишаване на готовността за своевременни действия за овладяване на възникнали пожари.
   ТВ САТ КОМ ви припомня, че само преди два дни над Асеновград се разрази пожар, близо до местността малката „Света Петка“. Предположенито за причината за пламналия огън бе именно небрежност при пушене.

 

 

 

Репортер: Атанаска Маркова