До края на седмицата четири културни събития ще бъдат представени пред асеновградска публика. Всички те са част от програмата „Есенни празници на изкуствата 2021 г.“

Ден преди Деня на независимостта Градската библиотека на Асеновград ще бъде домакин на изложбата „Живо наследство”. Изложбата, която ще бъде открита точно в 11 часа, ще представи документи от библиотечния фонд.

Отново на 21 септември ученици от ОУ „Климент Охридски“ от село Златовръх ще представят кратка литературна програма в читалището на селото по повод Деня на независимостта на България. Началният час е 10:00 ч.

В празничния 22 септември концерт на местни певчески състави пред Исторически музей – Асеновград ще зарадва всички асеновградчани и гости на града. Той ще стартира от 11:30 ч. Успоредно с това, организаторите на събитията обявиха вход свободен за посетителите в музейните сгради в града.

По повод Деня на независимостта на България, НЧ „Христо Ботев в село Новаково организира беседа. Тя ще започне точно от 10:30 ч. Малко по-късно отново в новаковското читалище с литературно четене ще бъде отбелязана и 100-годишнината от смъртта на безсмъртния Иван Вазов.