На територията на община Асеновград обстановката е нормална, след продължаващия  снеговалеж през последните няколко часа. За това увериха от общинска администрация.

В балканската част на региона новата снежна покривка е близо 20 сантиметра, в момента продължава да вали сняг. Четири машини обработват пътната мрежа във високопланинските населени места.  Хората се призовават да избягват пътуване точно в този район или ако го направят, автомобилите им да бъдат подготвени и оборудвани за зимни условия.  Целта е да не се случват задръствания и да не се възпрепятства работата на снегопочистващата техника.

В Асеновград и в равнинната част на общината няма нужда от почистване, защото валежите  са от дъжд. На територията на село Лясково са регистрирани леки пътнотранспортни произшествия с автомобили на туристи, отседнали в къщите за гости. Посетителите, които са изкарали уикенда в едно от най-високите села на община Асеновград – Мостово – са напуснали населеното място още преди обяд, за това потвърдиха от градската управа.