Четирима получиха званието „Почетен гражданин“ на Асеновград за 2020 г.. Това са Двама почетни граждани избраха общинските съветници на редовното майско заседание. Това са бизнесмените Вакрил Запрянов, Абед Хассун, Димитър Трамбураджиев и Георги Велев.

Необичайното в тазгодишното гласуване за почетния знак бе това, че първите двама (Вакрил Запрянов и Абед Хассун) бяха избрани в редовното за май заседание на ОбС, а останалите двама (Димитър Трамбураджиев и Георги Велев) – по време на извънредна сесия, час след приключване на редовната.

Абед Хассун е ливански бизнесмен, който от 30 години живее в Асеновград. Тук той живее със семейството си, тук е бизнесът му, за този град и неговите жители той дари 100 000 лв. и оборудване за местната болница.

Другият почетен гражданин е бизнесменът Вакрил Запрянов, известен не само като строителен предприемач, но и като дарител и спомоществовател на много хора и събития в града.

Третият почетен гражданин е Георги Велев, изследовател на древния български календар, бивш уредник в Историческия музей в Асеновград, с интерес към историята, философията и етнографията на Далечния Изток. Георги Велев води и школа по бойни изкуства.

И четвъртият е за Димитър Трамбураджиев – треньор и състезател по вдигане на тежести от близкото минало.