конкурс

НЧ ”Христо Ботев-1926 г.” село Червен обяви конкурс за рисунка. Темата е „Пролетна картина”.

В творческата надпревара могат да участват деца от 7 до 17 години, разделени в две групи: от 7 до 10 год. и от 11 до 17 год. Необходимо е форматът на рисунките да бъде А4. Изобразителните средства са по избор. Всеки от участниците може да се включи с една творба. На гърба на всяка творба трябва да бъдат изписани двете имена и възрастта на участника. Рисунките се предават в библиотеката на читалището или на адрес – с. Червен, общ. Асеновград, обл. Пловдив, п.к. 4252.

Срокът е до 18.03.2022 г.

Получените рисунки ще участват в изложба по повод Първа пролет на 21.03.2022 г. В същия ден, точно в 14:00 часа ще се състои и обявяването на победителите. Жури ще отличи трите най-добри рисунки и от двете възрастови групи. Всички деца ще получат грамоти, а победителите поощрителни награди.

Отново на 21 март, по случай  Международният ден на поезията, ще се проведе ”На кафе с любими поети“ . И тук домакин ще бъде читалището в село Червен, където ще се проведе литературно четене на стихотворения на Дора Габе, Дамян Дамянов, Елисавета Багряна и др. На литературното четене ще се чуят и стихове от младата писателка Илияна Найденова.