Site icon Телевизия ТВ САТ КОМ

COVID отделението в Асеновград вече напълно оборудвано, обучават медици как се организира прием на заразени

Специализираното COVID отделение в Асеновград вече е напълно
оборудвано и предстои да се организира обучение на медици за това, как ще се
осъществява и организира приемът на заразени пациенти. Това съобщиха от Общинския Оперативен щаб в Асеновград.

63-годишната пенсионирана лекарка от с. Нареченски бани, за която преди дни стана ясно, че е дала положителна проба за коронавирус, живее в Пловдив и най-малко от 5 месеца не се е връщала на адреса си по лична карта в Нареченски бани, съобщиха още от щаба.

За последните 7 дни няколко пациенти от МБАЛ – Асеновград са били
пренасочени към пловдивски лечебни заведения, като засега няма регистрирани
положителни резултати за COVID-19.

Мъж на 62 г. е приет с тежка дихателна и сърдечна недостатъчност. Направен му е PCR тест, чийто резултат е бил отрицателен. По-късно пациентът е починал.

Жена, която се оплакала от болки в кръста и корема, е прегледана от хирурзи и гинеколози. Взета й е проба за изследване чрез PCR тест, който също е бил отрицателен.

През изминалата седмица екипи от инспектори на звеното на РЗИ в
Асеновград и на Районното управление на МВР в града са извършили общо 154 проверки на лица за спазване на карантинните ограничения и на 14 обекта с обществено предназначение. Образувана е една преписка за неспазване на карантината.
Значително е намалял броят на подаваните сигнали за нарушаване на ограничителните мерки. Най-вероятно, това се дължи на факта, че на много малка част от хората вече им прави впечатление, че мерките не се спазват.

Навлизаме в един много опасен период, казват от Оперативния щаб, през който сме изправени пред реална опасност да допуснем разпространение на заразата, ако не се придържаме към спазване на хигиенни мерки.

Лицата поставени под карантина от 15 до 22 май в община Асеновград са общо 160. От тях 75% са в града, а останалите 25% са в селата, като продължава тенденцията най-голям брой да са в селата Боянци и Тополово. В последните дни се увеличиха карантинираните лица в Мулдава и Червен.

Няма регистрирани заразени с коронавирус COVID-19 в община Асеновград до момента.

Exit mobile version