Депутати от Асеновград

Два почти сигурни мандата от Асеновград влизат в новия парламент. Това са управителят на асеновградската болница д-р Иван Червенков от ПП ГЕРБ  и Манол Генов от ПП БСП. И двамата кандидати са излъчени от 17-ти МИР-област Пловдив.

Първа политическа сила в област Пловдив е ГЕРБ-СДС. При последни данни те печелят 3 плюс 1 депутатски места, след преразпределението на мандатите ще стане ясен и точният им брой. Според преференциите след Дани Каназирева на второ място влиза Младен Шишков, трети е управителят на МБАЛ Асеновград д-р Иван Червенков. Ако има четвърти мандат, той ще бъде за Йордан Кръстанов.

ПП „Продължаваме промяната“ ще има три мандата. Това са Росен Костурков, Гергана Данева и Стою Стоев.

По два мандата ще има БСП- Веска Ненчева от Карлово и асеновградчанинът Манол Генов.

Не е ясно още дали ИТН ще имат един или два мандата, ако Тошко Йорданов избере да е депутат от Пловдив-град, неговото място ще заеме Теодора Генчовска. Другият кандидат е Танер Тюркоглу.

ОТ ДПС влиза Рамадан Аталай.

Това са неокончателни данни. При промяна на разпределението на мандатите, ТВ САТ КОМ ще ви осведоми своевременно.

33% е избирателната активност в община Асеновград от вчерашното гласуване за президент, вицепрезидент и народни представители.

Общият брой на гласовете за президент и вицепрезидент в община Асеновград е 19 380 души, за народни представители са гласували 19 430 души. В Пловдивска област икзборният ден приключи нормално.