31-годишният асеновградчанин Илия Стоянов се нуждае от помощта на всички нас за да му бъдат извършени животоспасяващи процедури чрез химиотерапия. Мъжът е с диагноза Дифузен Астроцитом – вид злокачествен тумор на мозъка.

Здравословните проблеми на Илия започват преди три години, когато заради припадъци и загуба на ориентация, му е поставена диагноза епилепсия. Преди половин година става ясно, че мъжът всъщност има злокачествено образувание в мозъка. След потвърждаване на страшната диагноза, Илия започва химиотерапия в онкологичния център на болницата в Панагюрище, лечение, покриващо се от Здравната каса, разказва майка му. То обаче така и не дава желания резултат, а в момента мъжът е недобро състояние, на легло у дома си.

Лекуващият лекар на Илия препоръчва друг вид химиотерапия, която обаче касата не поема. Семейството е уведомено, че първият курс от новото лечение ще струва 10 000 лв., като само едната ампула за вливка ще струва 2100 лв., но колко ампули ще са необходими още след това, никой не знае. Сумата, нужна за вливките е непосилна за семейството и те търсят помощ от своите съграждани, близки, познати и непознати.

За всеки, който иска да помогне на Илия, семейството предостави следната банкова сметка:

IBAN: BG16DEMI92401000192975, BIC код DEMIBGSF на името на Калинка Йовова Стоянова, майка на Илия Стоянов, упълномощена от него.

Във Фейсбук на страницата „Благотворителен търг в полза на Илия“ https://www.facebook.com/groups/147184099694394 , организиран от Общинския младежки съвет, вече текат онлайн търгове, събраните средства от които ще се внесат по сметката.

Съвсем скоро на различни места из града ще има разположени и дарителски кутии, където също ще се събират средства за неговото лечение.

Прилагаме и документите, които майката на Илия предостави: